Книги Про Мови Програмування C, С++, Java, Python Та Інші

Природно, авторське оформлення та малюнки втрачені. Багато фундаментальних профільних книг для айтішників написані саме англійською. Здебільшого їх перекладають багатьма мовами, але на це потрібен час. А в динамічному IT світі важливо дізнаватися про новації одним із перших, щоби бути затребуваним спеціалістом із високою заробітною платою. До того ж IT фахівці часто співпрацюють із закордонними компаніями, тому англійська для айтішника – це will have to have книги по програмуванню. Завдяки такому алгоритму дій, під час написання тестів айтішник прописує детальне технічне завдання для програми.

«java Бібліотека Професіонала, Том 1 Основи», Кей Хорстманн

Автор книги Джон Пол Мюллер – письменник і технічний редактор, автор понад 100 книг і 600 статей, тематика яких варіюється від мережевих технологій і штучного інтелекту до управління базами даних і програмування на Python. Як технічний редактор допоміг видати книги більш ніж 70 авторам. Також займається консультаціями та написанням сертифікаційних іспитів. Книгу можна використовувати як вичерпний довідник або навчальний посібник.

Можливості Для Молоді: Відкрито Реєстрацію На Програму Бізнес-підтримки Raise

Книга зосереджується на мисленні та звичках, які розробники повинні перейняти, щоб вважатися справжніми професіоналами у своїй галузі. Від спілкування з клієнтами та зацікавленими сторонами до важливості тестування та безперервного навчання. У книзі також розглядаються типові проблеми, з якими стикаються розробники, такі як складні перевірки коду та нереальні дедлайни, і пропонуються практичні поради, як з ними впоратися.

книги по програмуванню

Кращих Книг Про Java Для Програмістів

Кріс Джонс (Chris Jones) є інженером із надійності сайтів (SRE) для Google App Engine – хмарної платформи-сервісу, яка обслуговує понад 28 мільярдів запитів щодня. Зараз він працює у Сан-Франциско і раніше був відповідальним за обслуговування систем статистики реклами, систем зберігання даних та систем підтримки клієнтів у Google. Судячи навіть з пошукових запитів з переважно україномовних регіонів, то інформацію українською мало шукають. Навіть, якщо ди птшуть україномовні блоги, переклади, то це мало кому потрібно.

  • Браян Вілсон Керніган (Brian Wilson Kernighan) – комп’ютерний науковець, який працював у Bell Labs разом із творцями Unix Кеном Томпсоном і Деннісом Річі та зробив великий внесок у Unix.
  • Має ступінь в галузі комп’ютерних наук з Sagar Institute of Science & Technology, Бхопал; і навчалася в школі Bal Vikash Vidyalaya, Сасарам і Біхарі (Індія).
  • Щодня з’являється щось нове, і щоб бути успішним, варто йти в ногу з прийдешніми змінами.
  • Моя рекомендація до читання цих книг (крім книг про історію) — швидко ознайомитись і з набуттям досвіду повертатись до них за необхідністю.

«мова Програмування C», Браян Кернiган, Денiс Рiчi

Думаю починати з нього — буде не практично як мінімум. І в більшості випадків книги взагалі не потрібно для старту. Спочатку — кілька швидких онлайн-курсів на кілька годин. Потім паралельно вже починав базову книгу, знову ж таки, паралельно кодуючи та застосовуючи інфу з книги на практиці.

Книга охоплює такі теми, як інверсія залежностей, принципи SOLID та доменно-орієнтоване проектування, а також надає практичні приклади та кейси для застосування цих концепцій у реальних проектах. У великій мірі література з програмування присвячена мовам. Але не звичайним, людським, а штучним, вигаданим для програмування.

Мені некомфортно читати художню літературу нерідною мовою. Добре що внизу знайшлись люди, у яких вистачає здібностей засвоїти суть питання і відповісти. В нас достатньо повноцінна мова, щоб розробити своє. Не помітив геть нічого «ґнєвного» в пості топік-стартера. До речі, вони випустили додаток, що охоплює нові функції JDK 10.

Автор досліджує природу творчості, висвітлюючи найважливіші аспекти роботи алгоритмів і математичних правил, які лежать в їхній основі. Він задається питанням, наскільки наш емоційний відгук на твори мистецтва обумовлений реакцією мозку на закономірності та структури і що саме означає займатися творчістю в математиці, образотворчому мистецтві, літературі та музиці. У другому виданні представлено 15 нових кейсів, включаючи історії від компаній Adidas, American Airlines, Fannie Mae, Target і ВПС США. Крім того, відомий дослідник та співавтор книги “Accelerate”, доктор Ніколь Форсгрен, надає свої погляди через новий і оновлений матеріал та дослідження.

книги по програмуванню

Вона написана легкою, простою, доступною мовою та охоплює всі важливі методи розробки тестів. UNIX and Linux System Administration Handbook – детальний посібник зі встановлення, налаштування та підтримки будь-якої Unix чи Linux системи, зокрема й тих, які забезпечують базову Інтернет та хмарну інфраструктури. Третє видання містить нові розділи та теми, що набули популярності з моменту публікації другого видання, такі як віртуалізація, контейнери, Logical Volume Manager, journald і IPv6. Книга буде корисною системним адміністраторам, програмістам, спеціалістам із захисту інформації, а також усім, хто вивчає або хоче вивчити Linux максимально швидко та ефективно. Намраті Соні (Namrata Soni) – розробник веб-додатків-самоучка, що захоплюється красивими і інтерактивними інтерфейсами користувача (UI). Має ступінь в галузі комп’ютерних наук з Sagar Institute of Science & Technology, Бхопал; і навчалася в школі Bal Vikash Vidyalaya, Сасарам і Біхарі (Індія).

Дізнайтеся, як створити консольний додаток і що таке делегати, події та інтерфейси. У другому виданні автори істотно доповнили книгу у зв’язку з появою стандарту ANSI C, для якого вона частково послужила основою. Так хай паралельно з програмуванням прокачують англійську.